top of page
Salesvuo0250-Edit-Edit.jpg

SALESVUO SYNCOPATION!

Uusi kotimainen jazzyhtye, Salesvuo Syncopation luottaa akustisen jazzmusiikin perinteiseen ilmaisuvoimaan ja tukee vahvaan svengiin! Tomi Salesvuon uusia sävellyksiä sekä raikkaita jazzsovituksia kotimaisen musiikin klassikoista esittävä kokoonpano on koottu muusikkoystävyksistä, joilla on taustaa vuosien varrelta lukuisista eri yhteyksistä. Muusikoiden riemukkaat yhteiset soittoelämykset ponnistavat aina Sibelius-Akatemian opintoajoilta asti! Kokoonpanossa ovat mukana kotimaisen jazzkentän huiput Petri Puolitaival saksofoni, Mikko Helevä Hammond urut ja Tomi Salesvuo rummut. Yhtyeen esikoisalbumi "Complete Loft Sessions" (Eclipse Music) julkaistaan perjantaina 26.05. ja levyn on saatavilla kaikissa lataus- ja striimauspalveluissa.


Ennakkovaraa albumi Levykauppax.fi shopista 
 

 

 

Salesvuo Syncopation “Complete Loft Sessions" (CD)

1. Opener Drag
2. Syncopation
3. Tahroja paperilla
4. We Do What We Do

5. Aarni At B-Flat

6. Toiset meistä
7. Villejä lupiineja
8. Picture This
9. Mr. Prince

Äänitys Mikko Helevä (Linenfield Studios)

Miksaus Mamba Assefa (Ambience Studios)

Masterointi Daniel Hagström

Kansi Seppo Laine

Valokuva Antti Rintala
Vanhempi laaduntarkkailija Tapio Ylinen (Eclipse Music)

Tuottaja Tomi Salesvuo

Petri Puolitaival, saksofoni

Petri "Pope" Puolitaival on Oulusta kotoisin olevan jazzmuusikko instrumentteinaan saksofonit ja huilut. Puolitaival lukeutuu Suomen työllistetyimpiin jazzsaksofonisteihin ja häntä voi kuulla useissa maamme eturivin jazzyhtyeissä kuten Dalindéossa, Ricky-Tick Big Bandissa, Jukka Eskola Orquestra Bossassa ja Espoo Big Bandissa. Lisäksi hän on soittanut useiden kevyen musiikin tähtien, kuten Elastinen, Juha Tapio, Riku Niemi Orchestra, Dallapé, Sami Pitkämön Orkesteri, Sunrise Avenue, Leningrad Cowboys ja  Vantaan Viihdeorkesterin riveissä. Popen kanssa ovat esiintymislavan jakaneet myös tunnetut kansainväliset artistit Peter Erskine, Wayne Krantz, Mark Levine, Adam Nussbaum, Jimmy Smith ja Patti Austin! Puolitaival tunnetaan väkevästä saksofonisoundista ja ilmaisullisesta soitostaan. Hänen oma yhtye Nordic4 julkaisi ensilevyn Northern Resonance 2019. Hän toimii keikkailun ohella myös tuottajana ja säveltäjänä. Arvostusta pedagogina on myös kertynyt vuodesta 2000 lähtien ja Puolitaival opettaa mm. Sibelius-Akatemiassa, Ebelissä, Vantaan Musiikkiopistossa sekä Metropolia ammattikorkeakoulussa.

www.popepuolitaival.com

 

Mikko Helevä, Hammond-urut

Mikko Helevä on jazzurkuri ja -pianisti. Hän aloitti opintonsa Sibelius-Akatemian jazzosastolla piano soittimenaan, mutta löysi pian Hammond-urkujazzin ja omistautui siitä lähtien tuon upean instrumentin soittamiselle. Helevä on tutkinut urkujazzia Jimmy Smithin, Jack McDuffin, Larry Youngin ja muiden mestareiden jalanjäljissä yhdistäen sen perinnettä omaan persoonalliseen näkemykseensä. Johtamiensa The Bronson -, Groovin’ Hammond - ja Big Brother -yhtyeiden lisäksi Helevän sielukkaan svengaavaa soittoa on vuosien varrella kuultu useissa suomalaisissa huippuyhtyeissä, joista mainittakoon Jukka Eskola Soul Trio, Johanna Försti Gospel, Teppo Mäkysen The Stance Brothers, Jussi Lehtonen Quartet, Jari Perkiömäki Organic Baritone Quartet  ja Jarmo Saari Filmtet. Helevällä on ollut ilo esiintyä myös monien kansainvälisesti tunnettujen jazzmuusikoiden, kuten Adam Nussbaumin, Jerry Bergonzin, Jeff "Tain" Wattsin, Philip Catherinen, Deborah Brownin, Dana Hallin, J.D.Walterin ja Jesse Van Rullerin kanssa. Kotimaan festivaali- ja klubiesiintymistensä lisäksi hän on soittanut useissa maissa Euroopassa ja sen ulkopuolella. Helevä julkaisi soololevynsä "Hands-on Hammond" vuonna 2016 ja on soittanut lukuisilla muilla levytyksillä. Helevä valmistui vuonna 2017 musiikin tohtoriksi ja toimii aktiivisen esiintymisen Taideyliopiston Sibelius-Akatemiassa jazzmusiikin lehtorina.

Tomi Salesvuo, rummut

Rumpali Tomi Salesvuo on soittanut ja levyttänyt mm. XL, How Many Sisters, Emma Larsson Quartet, SuomiSolmu ja Bitter Sweet yhtyeissä. Hän on vetänyt omaa East Funk Attack bändiä vuodesta 2013 joka julkaisee helmikuussa 2021 funk-ryhmän kolmannen studioalbumin “Nothing ́s Enough”(Eclipse Music). Energisen rumpudynamon svengaavaa soittoa ovat tilanneet lukemattomat kotimaiset artistit ja bändiliiderit Anna-Mari Kähärästä Nicke Lignellin kautta Jore Marjarantaan ja Paula Koivuniemeen. Hän on tehnyt yhteistyötä kansainvälisten artistien kuten Jim Beardin, Wayne Krantzin, Inaki Sandoval ja Jeanette Lindströmin ja Benny Golsonin kanssa. Pitkäaikaisen XL-yhtyeen tuotannoissa yhteistyössä Tomin kanssa esiintyi tai levytti vierailevat muusikot Pekka Pohjola, Kie Von Hertzen, Marzi Nyman, Pekka Kuusisto, Jukka Perko ja Michael Brecker. Laaja-alaisesti musiikkikentällä toimiva Salesvuo on ollut mukana useissa eri klubi- ja festivaali -tuotannoissa ja toiminut tuottajana mm. Karjalan kunnailla TV –sarjan musiikkitaltioinneissa. Salesvuo on esiintynyt lukuisissa eri maissa ja soittanut kotimaan lisäksi mm. klubeilla ja festivaaleilla mm. Turkissa, Saksassa, Hollannissa, Sveitsissä, Ruotsissa, Tanskassa, Puolassa, Islannissa, Färsaarilla, Ranskassa, Virossa sekä USA:ssa ja Kanadassa. Tomi Salesvuo toimii Metropolia ammattikorkeakoulun lehtorina Helsingissä.

www.tomisalesvuo.com

 

digi_ep_2023__SYNCOPATION_versio9f2_UUSI12.jpeg
Salesvuo0119-Edit-Edit.jpg
bottom of page